lørdag 11. juli 2015

Samling for barn og unge etterlatte


For første gang er vi nå bidragsytere til en samling for barn og ungdom under 18 år. Du finner påmeldingsinformasjon her.




Lørdag 19. september 2015 inviteres barn og unge etterlatte ved selvmord fra Oslo og omegn til en dagsamling på Bellevue Barnehage på Tøyen i Oslo. Hovedmålet er å være sammen og oppleve at de ikke er alene med erfaringen av å være etterlatt/berørt barn. I grupper er det åpent for samtaler på barnas og de unges premisser.


Program:
Kl. 12                    Enkel felles lunsj
Kl. 12.30               Gruppearbeid
Kl. 16                    Avslutningsmåltid; grill e.l.


Gruppe for små barn (3)-8 år: Vi benytter tekstiler, tekstiltusj og håndsøm med butt nål.

Gruppe for barn 8-12 år: Vi arbeider kreativt med papir, klipp og lim, riving, tegning, ulike sammenbindingsteknikker o.l.

Gruppe for unge 13-17 år: Vi skal ha ulike aktiviteter med kamera og bli bedre kjent med hverandre. Vi har kameraer vi kan bruke, men dersom du har et hjemme, kan du fint ta det med. 
  • Alle aktivitetslederne er selv etterlatte ved selvmord
  • Det blir felles pauser underveis i programmet

Du melder deg på ved å sende en epost til LEVE.





Gruppe for små barn (3)-8 år: Eline Medbøe 

Eline Medbøe aktiverer de minste.

Barna som deltar i denne gruppen skal få lage en egen pute de skal få med seg hjem etterpå. 

Barna må gjerne ta med et bilde av den de har mistet og klær eller andre tekstiler de selv har et forhold til. Det må være noe de kan klippe opp og bruke i puta si. I tillegg vil det være tilgjengelige materialer på kurset.


Foreldre kan velge om de vil sitte sammen med barna eller oppholde seg i nærheten. Det vil være en fagperson til stede som har lang erfaring med å jobbe med barn.

Eline, som leder gruppen, er tekstilkunstner og har holdt en rekke workshops for barn ned i treårsalderen. Fra 2007 har hun jobbet med kunstprosjektet Minneteppet hvor hun har samlet selvmordsetterlatte i alle aldre som har sydd tekstillapper til et stort teppe. 

- Jeg har tro på at selvmordsetterlatte barn og unge har stor nytte av å møte andre som har opplevd noe lignende. Det gir en følelse av normalitet som jeg mener er en viktig del av sorgprosessen etter et selvmord, sier Eline.

Hun legger vekt på at barna i gruppen gjør noe konstruktivt sammen, og syr en pute de kan få glede av i ettertid. Mens barna syr er det åpent for dem å snakke om det som opptar dem. 

- Min erfaring er at praten flyter mye lettere når man sitter og jobber med hendene. Hovedfokuset vil være på det vi lager og å gi barna en god mestringsfølelse, forteller Eline.


Gruppe for unge 8-12 år: Eva Steinkjer

Eva Steinkjer gleder seg til samling!
I denne gruppen kommer vi til å benytte enkle dramaøvelser for å bli litt kjent med hverandre. Etterpå vil vi arbeide kreativt med papir, klipping og liming, riving, tegning, ulike sammenbindingteknikker og verktøy.

Kanskje skaper vi små bøker i små grupper ut fra tema som eventyr, hobby, lykke, drømmer og fantasi?

Deltakerne trenger ingen forkunnskaper, men ta gjerne med et bilde av den den som har gått bort. Kanskje har deltakerne skrevet noe de ønsker å lese opp også? Ta det med! 

Eva Steinkjer leder gruppen. Hun er forfatter av bokaDe glemte sørgende, som kom ut sommeren 2015. Boken er gitt ut i samarbeid med fotograf Stine R. Tragethon, som også er aktivietsleder på denne samlingen. 

Eva har arbeidet i barneskolen i nesten 20 år, senere i kulturskole med form og farge og nå som veileder i barnehage og av voksne som møter barn i hverdagen. Hun er daglig leder hos Eva Steinkjers Puslespill, som du kan lese mer om her.

Gruppe for unge 13-17 år: Stine R. Tragethon

Aktivitetsleder Stine R. Tragethon

I Stines gruppe har vi kameraer vi kan bruke, men dersom deltakerne har eget utstyr, er det fint om de tar med dette. Ta gjerne også med et bilde eller et fint minne av personen som har gått bort. 

Stine skal være aktivitetsleder. At hun mistet sin far i selvmord da hun var 12 år, gjør at hun kjenner seg godt igjen i sorgen og tankene denne aldersgruppen gjennomgår. 

De to siste årene har hun studert fotografi i Bergen, og vil derfor dra inn foto som aktivitet i gruppen.

- Vi kan bruke foto på så uendelig mange måter, og skal ha ulike aktiviteter med kamera der vi blir bedre kjent med hverandre. Det blir ikke skummelt, men spennende. 

I tillegg kommer vi til å ha det veldig kjekt sammen!


Denne siden oppdateres jevnlig. Ved spørsmål utover informasjon gitt her, kontakt leder i Unge LEVE, Christoffer B. Vestli, tlf. 928 22 405 eller ved å sende en epost til Unge LEVE.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar